Menu

Over Rik Spaans

Biografie

Rik

Hallo, ik ben Rik Spaans!
Leuk dat u ook geinteresseerd bent in "de persoon achter het bedrijf". Hieronder kunt u lezen wie ik ben en waarom ik ooit voor mijzelf begonnen ben.

Over mij
Ik ben geboren op 14 april 1986 in Delft. Al van kleins af aan wilde ik graag hovenier worden (toen zeggende: tuinman) en was ik graag buiten. Op de basisschool had ik een schooltuin, op de middelbare school werkte ik als vakantiebaantje bij mensen in de tuin en tijdens mijn mbo tijd werkte ik altijd bij stagebedrijven.

Ook in mijn vrije tijd ben ik zoveel mogelijk buiten. Als het even kan lekker buiten zitten, wandelen of motor rijden. Ook als ik op vakantie ben ga ik het liefst naar een land waar veel natuur te vinden is en waar ik sportieve dingen kan ondernemen.

Ik woon en werk in Delft en ook mijn werkplaats bevindt zich net buiten Delft.

Opleidingen en cursussen
Na de basisschool ging ik naar de lagere tuinbouwschool (vmbo) in Maasland. Tijdens deze opleiding heb ik veel stage gelopen en werkervaring opgedaan.
Vervolgens ging ik naar het MBO tuin, park en landschap in Rijswijk. Tijdens deze 4 jarige opleiding heb ik stage gelopen in binnen- en buitenland en meerdere cursussen gedaan die gericht waren op zowel praktijk als theorie.

Cursussen die ik o.a. heb afgerond zijn:

- Lichte velling en Plantenkennis
- Verschillende maaitechnieken
- Mechanische en thermische onkruidbestrijding op verhardingen
- Snoeivaardigheden
- Basisveiligheid VCA

Werkervaring
Na de opleiding MBO 4 ging ik werken bij een erkend hoveniersbedrijf in de buurt van Delft. Hier groeide ik al snel in een leidinggevende functie als meewerkend voorman. Dit heb ik 5 jaar gedaan voordat ik besloot voor mijzelf te gaan beginnen.

Over Rik SpaansOp 1 april 2012 ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf Hoveniersbedrijf Spaans. Nu, een aantal jaar verder, heb ik absoluut geen spijt van deze stap. Het gaat goed met mijn bedrijf! Ik heb een hoop werk en veel tevreden klanten. Dit heb ik te danken aan een duidelijke werkwijze waarbij ik mensen betrek in de ontwikkeling van hun tuin en waarbij ik altijd ga voor oprechte aandacht.
Het is elke dag weer fantastisch om met mensen samen te werken en hun ideeën te verwerken in een mooie tuin.

Ik hoop u snel te zien, zodat ik u kan helpen met een mooie tuin van kwaliteit voor jaren van tuinplezier! Ik maak graag een afspraak met u, zodat ik u kan vertellen wat ik voor u kan betekenen.

Met vriendelijke groeten,

Rik Spaans